Варна завършва първа фаза на проект Smooth ports

Втората фаза на проекта е с продължителност 1 годинаи започва от февруари 2022 година

Варна завършва първа фаза на проект Smooth ports | StandartNews.com
  • Областна администрация Варна завършва първа фаза на проект Smooth ports

Областна администрация – Варна, работи от началото на август 2019 година по проект „Намаляване на емисиите на CO2 в пристанищата“ (Smooth ports), финансиран по програма Interreg Europe 2014 – 2020 на Европейския съюз. В края наянуари 2022 година администрацията ще завършипърва фаза на проекта като финализирането на първият етап се изразява в изготвянето на План за действие. В него са приложени поуките от сътрудничеството между партньорите в проекта от Хамбург (Германия), Мрежа на пристанищните власти на Северно Тиренско море(Италия), Пристанището на Нант Сен – Назер (Франция),община Монфалконе(Италия). Всеки от партньорите е изготвил План за действие по проекта, като е на финалната права в процеса на неговото одобрение, което трябва да се случи до края на януари следващата година.

През изминалата година Областна администрация Варна положимного усилия, за да се финализира изготвеният в момента План за действие. Екипа по управление на проекта проведе множество срещи със заинтересованите страни, експерти в областта на пристанищните дейности, спедитори и потребители на терминалите на Пристанище Варна. В резултат на тях се определи характера на действията, които следва да се осъществяват, тяхната времева рамка, ангажираните участници, разходите и източниците на финансиране.

Втората фаза на проекта е с продължителност 1 годинаи започва от февруари 2022 година. През този период започва реализацията на Плана за действие, като за осъществяването му се мобилизират съответните заинтересовани страни. Областна администрация Варна има задача да наблюдава осъществяването на Плана за действие като се свързва със заинтересованите страни и бенефициентите на различните действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай