В Деня на туризма: Балтова поздрави ЕКСПО Дестинация Варна

В дните на изложението ще се провеждат и семинари, лектори на които ще бъдат преподаватели от водещи университети и учебни центрове

В Деня на туризма: Балтова поздрави ЕКСПО Дестинация Варна | StandartNews.com

Поздрав към организаторите на ТУРИЗЪМ ЕКСПО „Дестинация Варна” отправи ресорният министър Стела Балтова. Откриването на петото издание е в Деня на туризма - 27 септември, и ще продължи до 29 септември 2021 г. в хотел и казино „Черно море“ в морската столица.

ТУРИЗЪМ ЕКСПО ДЕСТИНАЦИЯ ВАРНА има за цел да превърне Варна в център на туристическия бизнес и договаряне, като акцентира и представя всички възможности на региона. Изложението е ориентирано към създаване на трайно взаимодействие между бизнеса и бизнеса с крайните потребители, пише TravelNews. 

Организатори на туристическото експо са Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и агенцията за маркетингови комуникации PROVOX, в партньорство с Община Варна. 

В дните на изложението ще се провеждат и семинари, лектори на които ще бъдат преподаватели от водещи университети и учебни центрове. В рамките на експото ще се проведе международна конференция, посветена на „Варна – 100 години курортен град“.  В семинарите ще се коментират теми за актуалната обтановка в туристическия бранш. 

Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, сподели: “Тук сме, за да докажем противното на всеки, който смята, че туризмът в тези трудни времена е към своя край. Ще акцентираме върху нови идеи и дестинации. Ще разгледаме “клишето” Варна - дестинация за 4 сезона. В България тепърва ще се развиват сватбен туризъм, медицински туризъм и спортен туризъм”.

В конференцията ще вземат участие експерти в сферата на туризма не само от България, а и от чужбина. ЕКСПО ТУРИЗЪМ “Дестинация Варна” очаква гореща  информация от министъра на туризма Стела Балтова, резултати от летния сезон, очаквания за следващия и изчерпателни дискусии по актуални теми в туризма. 

Марта Вачкова също отправи своите пожелания за успешно събитие. Тя сподели: “Варна не е просто дестинация, където да отидеш на плаж, да пиеш кафе и да спиш в прекрасните хотели. Това е емоция, неслучайно е любимият ми град”. Организаторите на събитието и Франк Кванте, генерален мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, лично ѝ благодариха за милите думи. 

Коста Базитов, заместник-кмет на община Варна, също отправи пожелания от негово име и от името на кмета на града Иван Портних: “Магнетичността, за която стана дума в поздравленията и в словата на водещите, е нещо, което води всички от цялата страна и от Европа и света, да бъдат чести гости тук." Откриването бе допълнено с развлекателни артистични представления, музикални поздрави и фолклорни танци.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай