Уорън Бъфет посочи наследника си

Начело на компанията му застава вицепрезидентът Грег Абел

Уорън Бъфет посочи наследника си | StandartNews.com

Шефът на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway, 90-годишният милиардер Уорън Бъфет посочи наследника си в компанията. Начело застава вицепрезидентът Грег Абел, съобщи CNBC.

Абел е на 58 години. Според Бъфет възрастта му е един от факторите, които бордът на директорите е взел предвид при одобряването на кандидатурата му, уточни ТАСС, цитирана от manager.bg.

"Директорите се съгласяват, че ако нещо ми се случи днес, Грег ще бъде отговорен утре", каза Бъфет.

През август миналата година предприемачът и филантропът Бъфет навърши 90 години. През последните десетилетия той беше един от тримата най-богати хора в света, но през 2019 г. падна на четвърто място в класацията със състояние от 67,5 милиарда долара.

През 1965 г. Бъфет придоби контролния пакет акции в близката до фалит текстилна компания Berkshire Hathaway и я превърна в холдинг, който управлява активите на компании, работещи в различни области. Към 2020 г. те са повече от 60. Сред тях са водещите американски банки и производители на оборудване.

На фона на старостта на Бъфет пресата отдавна изгражда спекулации за това кой ще го замести начело на Berkshire Hathaway. Въпреки че изграждането на подобни теории продължава от около десетилетие, Бъфет остава начело на самата компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай