Туроператорите могат да подават документи за субсидия

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Туроператорите могат да подават документи за субсидия | StandartNews.com

Туроператорите вече могат да подават документи за държавната субсидия от 35 евро като необходимите документи за подаване на заявления са качени в страницата на министерството на туризма. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Помощта се предоставя на туроператори, които използват въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни линии до нашата страна с цел туризъм. Субсидия се отпуска за всяка заета седалка за всеки полет, като капацитетът на самолета не е по-малко от 100 места.

Всички туроператори, независимо от местонахождението на тяхното седалище, могат да се възползват от отпуснатите средства.

Условието е те да ползват услугите на въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз, издаден в България или друга държава член на Европейския съюз, или страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария или трета страна.

Максималният размер по схемата за държавна помощ не може да надхвърля 800 000 евро на предприятие по фаза 1 под формата на преки безвъзмездни средства, като всички използвани стойности трябва да бъдат в брутно изражение, т. е. преди приспадането на данъци или други такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай