Тракийски университет и Вила „Юстина“ стартират съвместен проект

„Бизнесът не може без науката и науката не може без бизнеса“, каза ректорът на ТрУ, доц. д-р Добри Ярков

Тракийски университет и Вила „Юстина“ стартират съвместен проект | StandartNews.com

„Бизнесът не може без науката и науката не може без бизнеса“ , категорични са ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и собственикът на Вила „Юстина“ и „Томика Метал – АД“ Милко Цветков.

Работна среща положи основите на едно бъдещо сътрудничество на Тракийски университет и Вила „Юстина“ и Томика Метал.

Вила „Юстина“ е бижуто на с. Устина, разположено в полите на Родопите, в близост до гр. Пловдив. Тя разполага  с една от най-модерните козевъдни ферми за френската порода Бойер, хиляди декари лозови масиви, винарна, рибовъдно стопанство, свързани взаимно по най-съвременния начин с енергоефективност и функционалност. На тяхна територия студенти от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет осъществяват практически обучения.

Бизнесмените проявиха интерес към новата порода говеда Галуей на Учебно-опитното стопанство. Стадо Галуей вече ще има и в земите на вила „Юстина“.

Те от своя страна ще предоставят безвъзмездно проекта си за козевъдната ферма на Университета и в стопанството на висшето училище ще започне отглеждане и размножаване на стадо Бойер, чието месо е едно от най-предпочитаните в изисканите кухни в Америка и Западна Европа, а килограмът му варира около 60 долара.

Доц. Ярков и Милко Цветков определиха срещата като изключително ползотворна и отваряща нови хоризонти пред наука и бизнеса, които неизменно трябва да вървят ръка за ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай