"Топлофикация Бургас": Дистанционния отчет гарантира реални сметки

С тях става възможно точното определяне на потреблението на всеки клиент

"Топлофикация Бургас": Дистанционния отчет гарантира реални сметки | StandartNews.com

"Уредите с дистанционен отчет гарантират реални сметки с прецизно снемане на данни, както и са защитени от манипулация. С тях става възможно точното определяне на потреблението на всеки клиент. Не се налага посещение на инкасаторите, защото показанията се снемат от разстояние", обясняват от дружеството. Оттам напомнят, че преди началото на отоплителния сезон клиентите трябва да проверят изправността на индивидуалните топломери и водомери. „В случай на изтекъл срок на годност, съветваме потребителите да подменят сегашните устройства с модерните уреди за снемане на показанията от разстояние.“, заявяват от предприятието.

От "Топлофикация Бургас" припомнят, че от 12 март 2021 г. с промени в Закона за енергетиката стана задължително монтирането на измервателни уреди, които да се отчитат дистанционно. При избора на новите устройства клиентите трябва да бъдат особено внимателни, защото уредът трябва да е от модел, който може да се отчита дистанционно от топлинния счетоводител, който обслужва етажната собственост. "Според промените в закона, дистанционните модули трябва да са доставени или одобрени от топлинния счетоводител.", допълват от предприятието. "Топлофикация Бургас" има готовност също да монтира уредите за дялово разпределение с нови, които са с дистанционен отчет.  "Отличният ни екип благодарение на своя опит предоставя гаранция за бърз и качествен монтаж, а присъединяването към услугите ни е гаранция за коректност, качество и професионализъм, като предлагаме професионално решение на всички проблеми по отоплителната инсталация“, заявяват от топлофикационното предприятие.

“За да преминете към услугите по дялово разпределение на "Топлофикация Бургас", както и нние да извършим подмяна на Вашите уреди с нови с дистанционен отчет, е необходимо да представите протокол от проведено Общо събрание в сграда- етажна собственост с писмено декларирано съгласие на 2/3 от собствениците”, посочиха от дружеството.

От бургаското топлофикационно дружество отново подчертават, че преди началото на отоплителния сезон клиентите трябва да проверят изправността не само на индивидуалните уреди в апартаментите, но и състоянието на сградната инсталация. "Всички ремонти трябва да приключат преди централното включване на парното в града.", заявяват от дружеството. "В случай на продължаващи ремонтни мероприятия, молим клиентите да ни информират с поставяне на съобщение на вратата на абонатната станция в сградата или чрез обаждане. По този начин ще се избегнат евентуални течове при запълване на вътрешната инсталация.", обясняват от "Топлофикация Бургас".

"Централното отопление в града ще бъде пуснато при наличие на три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°С, придружено с прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни. След подаване на писмена молба до топлофикация, клиентите имат възможност да поискат по-рано да им бъде включено парното", заявяват от дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай