"ТЕЦ Сливен“ се преименува „ТЕЦ Сливен – инж. Анген Ангелов"

Директорът на дружеството отбеляза, че в момента текат административните процедури, за да се смени името

"ТЕЦ Сливен“ се преименува „ТЕЦ Сливен – инж. Анген Ангелов" | StandartNews.com

Преди дни на тържествена церемония инж. Ангел Ангелов бе посмъртно удостоен с почетен знак-плакет на Община Сливен. Званието бе връчено на семейството на инж. Ангел Ангелов, който след дълго битка, не успя да пребори Ковид.

            „Инж.Ангел Ангелов бе един от най-добрите специалисти в сферата на енергетиката в България. С него си тръгнаха много идеи за бъдещето на българските топлофикации. Той беше несравним професионалист, отдаден на работата си и преди всичко Човек. За да почетем  и да покажем уважението си към инж. Ангел Ангелов, така както направиха и от Община Сливен, на събрание взехме единодушно решение да преименуваме Топлофикация Сливен и да изградим бюст-паметник в двора на дружеството.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Сливен инж. Павлин Костов.

            Директорът на дружеството отбеляза, че в момента текат административните процедури, за да се смени името.

„Новото име ще бъде „Топлофикация Сливен – инж.Ангел Ангелов“. С преименуването ще оставим още по-ярък отпечатък в бъдещето за заслугите и професионализма на инж. Ангел Ангелов. Така всеки нов служител ще узнава чие име носи предприятието, а и всеки ще пази спомена за него, споменавайки името на дружеството. Инж.Ангел Ангелов вярваше, мечтаеше и работеше за въвеждане на новите технологии в производството на енергия, които да съживят българската енергетика! Дано в България продължат да се раждат хора и професионалисти като инж.Ангел Ангелов!“ каза инж. Костов.

Инж.Ангел Ангелов е роден през 1955 година близо до Бургас. Завършил е Минно-геоложкия институт в София, след това е специализирал мениджмънт и управление на минни предприятия в Минно-геоложкия институт в Москва.

Трудовият му път е започнал в мина Черно море като от електрошлосер е станал изпълнителен директор. В последните 10 години е бил в ръководствата на Топлофикация Бургас, Топлофикация Сливен и Брикел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай