Теодора Петкова и Атанас Добрев с отличия от КРИБ

Имаме ръст и на износа, и на производството, вдигаме заплати, заяви Кирил Домусчиев

Теодора Петкова и Атанас  Добрев с отличия от КРИБ | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев и главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Теодора Петкова са носителите на престижните награди "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика" за 2019 г. Призовете връчиха вицепремиерът Марияна Николова и финансовият министър Владислав Горанов в зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк. Наградите се дават от списание "Икономика" и от най-голямата работодателска организация у нас - КРИБ.

В категория "Индустрия" наградата получи изпълнителният директор на "Биовет" Ангел Желязков. Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер "АВВИ", бе отличен в категория "Финанси и застраховане".

В категория "Търговия и Услуги" призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на "Черноморско злато".

"Гопет Транс" получи отличието в категорията "Транспорт и логистика".

В категория "ИКТ и аутсорсинг" беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България". Носител на наградата в категория "Корпоративна социална отговорност" стана адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за своята инициатива "Национална класация - най-добрите болници". Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество "Димитрова и партньори", получи приза в категория "Консултантски бизнес/услуги".

В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International.

Специални награди получиха "Coca-Cola", "Минстрой Хотели" и "Българска Консултантска организация".

Това мероприятие  е за добри новини, каза премиерът Бойко Борисов. Благодаря на всички вас, които със своите умения, воля, предприемчивост давате възможност икономиката да продължава да расте. В много държави, когато се прави статистиката, се започва от базови стойности, много лесно се проследява развитието на една държава и можете да видите кога е бил застоят на България. От последните 10 години вървим заедно и успоредно все нагоре. Няма такава задлъжнялост в историята на света, каквато има днес в световен мащаб. Това представлява огромен риск, особено за малки държави. Затова ние харчим внимателно и пестеливо: за образованието на първо място, добави още премиерът.

Това, което бизнесът и правителството прогнозираха – ръст на БВП за 2019 г., се случи - имаме над 3,5 % ръст, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Имаме ръст и на износа, и на производството. Това, което обещахме на правителството- за ръст на средната работната заплата, и то двуцифрен ръст, мисля, че и това  го има. Надявам се през следващата година да имаме повече номинирани, което ще означава, че бизнесът продължава да расте и да се развива, добави Домусчиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай