TBI Bank приветства Тibi

Да станеш компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара

TBI Bank приветства Тibi | StandartNews.com
  • TBI Bank приветства Тibi - маскотът-еднорог, който предизвиква правилата

София, 23 декември 2020 г - Да станеш компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара е несъмнено трудна задача. Но със сигурност първата стъпка за постигането на тази цел е да имаш фирмената култура на еднорозите - динамична, иновативна, гъвкава и, да, готина. Въплъщавайки тези качества в съчетание с финтех мислене и поведение, TBI създаде своя маскот - еднорогът Тibi, който става част от комуникацията на банката, като ще затвърди нейния отличителен начин на общуване - достъпен, приятелски и откровен.
Идеята за Тibi се появява като резултат от брейнсторминг на екипа "Финансиране" в компанията, по време на който се обсъжда идеята за телевизионна реклама за депозити. Тогава първо се "ражда" известното прасе-еднорог. След успешното представяне на този закачлив и запомнящ се символ за спестявания, екипът на TBI реши да предприеме следващата крачка - да създаде маскот с образа на еднорог, олицетворяващ културата на самата компания. И ето как Tibi вече е тук и активно участва в дигиталната комуникация на банката с клиенти, партньори и външни аудитории.
Като истински представител на TBI, Тibi силно вярва, че всичко е по-лесно и готино, когато се случва в дигитална среда.
"През последните няколко месеца екипът ни работи с огромен ентусиазъм и всеотдайност по създаването на Тibi, за да имаме един наистина автентичен глас, фокусиран върху нашите клиенти, които са дигитално ориентирани и искат бърз и лесен достъп до финансови продукти и услуги", споделя Каролина Софрониева, главен директор "Маркетинг" в TBI. "Неговата роля е да съдейства на нашите клиенти и да им говори по най-човешкия начин - без сложна терминология, както и да пренесе потребителското преживяване в TBI на следващото ниво."
Тibi вече е активен член на екипа на TBI и дори има свой собствен профил в платформата за вътрешна комуникация, където общува активно с колегите си и където не се притеснява да споделя мнението си и да заяви своята открита позиция.
Какво друго? Ами, едва сега започваме, така че очаквайте все по-често да срещате Tibi във виртуалното пространство.

  • За TBI Bank

TBI Bank е напълно лицензирана банка с фокус върху клиенти, малки и средни предприятия и търговци, предоставяща финансови и допълнително внедрени услуги чрез широка мрежа от "phygital" канали и платформи. Оперираме в България, Румъния, Германия, Швеция и Полша и сме част от 4finance, един от европейските лидери в областта на дигиталното потребителско финансиране. Чрез собствена мрежа от 300 локации и доверена мрежа от над 10 000 търговци, TBI Bank обслужва повече от 1 милион клиента. Само през 2019 г. сме предоставили над 500 хил. кредита. Успешният ни бизнес модел и фокусът ни върху клиентите, ни позволява да бъдем една от най-печелившите и ефективни банки в България през последните 7 години, включително и номер 1 за 2019 г. (Капитал K10). Екипът от посветени професионалисти работи усилено за бъдеще, захранвано от технологии, за да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай