Светът се изкривява - направиха веган шкембе

Води се атракция в центъра на Пловдив

Светът се изкривява - направиха веган шкембе | StandartNews.com

Светът продължава да се изкривява. Веган шкембе чорба събира туристите в центъра на Пловдив. Това съобщи за „Монитор“ зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Еньо Енев. 

По думите му редица градове, сред които Велинград и Русе вече са въведели регионални ястия в своите менюта, а заведенията във втория по-големина град у нас също не остават по-назад.

„В ж. к. „Тракия“ има поне 3 заведения, които работят изцяло с български менюта“, поясни той, като допълни, че сред традиционните ястия, предлагани във втория по големина град у нас, са пълнени чушки с боб, сарми и мусака.

Призът за иноватор в кулинарията обаче грабва именно заведението в центъра на Пловдив, което гощава своите клиенти с вегетарианска шкембе чорба. Тя следва рецептата на любимата вечеря за студените зимни вечери, но вместо месо в нея се слагат гъби кладница.

Според статистика на Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета ХОТРЕК, чийто единствен пълноправен член за България е БХРА, най-нисък процент на заболелите се наблюдава именно в местата за настаняване и заведенията за обществено хранене - около 1.5%, докато останалите сектори надхвърлят 8 на сто.

„Подобни данни разкриват, че потребителите не бива да се притесняват, че ще се заразят в заведенията.“, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай