Стефан Гамизов с предупреждение: Фалшифицират износа на ток.

Държавата да бъде съдена за високите цени, препоръчва той

Стефан Гамизов с предупреждение: Фалшифицират износа на ток. | StandartNews.com

Правителството трябва да контролира по-добре кражбите на ДДС от износ на електроенергия. Това заяви енергийният експерт Стефан Гамизов в интервю за факти бг.

Може да се окаже, че износ няма, а е само на документи. Нали разбирате, какво ви казвам? Всяко производство, пренос и потребление на електроенергия в България може да се фалшифицира, каза още той..

Според него държавата трябва да поеме отговорност за бездействието си и своята безстопанственост. Гамизов съветва държавата да бъде съдена за високите цени.

Тя трябва да поеме цялата разлика в сметките за електроенергия на пострадалите потребители от поведението на чиновниците и нейните държавни дружества. А след това да се започне отлаганата модернизация по ефективност с нови технологии на изостаналата ни технологично с 40 години енергийна база, твърди енергийният специалист.

Според него 2035 година е добра година за затварянето на трите централи в Марица Изток. За 15 години можем да построим един голям ядрен блок в Козлодуй, които да замени тези въглищни централи, предлага той..

Светът е друг вече и края на фосилните горива дойде. Наш избор е дали ще агонизираме още 15 години или ще създаваме нови възможности, прогнозира Гамизов. Той смята, че глобалното затопляне ще сложи край на този бизнес.

Не го мислете. Мислете за електрически коли, водороден бизнес, офшорни вятърни централи, складиране на енергия, вискоефективна ядрена енергия, а не за газ, ток и въглища, обобщава експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай