Стамен Янев става председател на НС на ББР

Той ще заеме мястото на Лъчезар Борисов

Стамен Янев става председател на НС на ББР | StandartNews.com

Досегашният изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, който беше назначен за заместник-министър на икономиката Стамен Янев ще влезе и в Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР).

Янев ще влезе на мястото на Лъчезар Борисов, който пък зае поста на министър на икономиката.

Това стана ясно от думите на самия Борисов по време на първата му пресконференция в качеството си на министър. 

Досега именно Борисов бе на тази позиция, но поради изкачването му до министър и принципал на държавната банка, той вече не може да е и председател на надзорния й съвет. Борисов уточни, че вече не е на този пост и съвсем скоро ще бъде свикано общо събрание на ББР за избора на Янев. 

Стамен Янев е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От януари 2015 година до настоящия момент е заемал позицията изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Преди това като адвокат се занимава с търговско и дружествено право, правен режим на чуждестранните инвестиции и др.

Правителствената пресслужба съобщи в понеделник, че със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на икономиката е назначен Стамен Янев, който преди това бе изпълнителнен директор на Българската агенция за инвестиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай