Спасяват сезона с "Неочаквана ваканция"

Идеята е при заплащане на 2 нощувки туристът да получава бонус - трета без пари

Спасяват сезона с "Неочаквана ваканция" | StandartNews.com
  • Идеята е при заплащане на 2 нощувки туристът да получава бонус - трета без пари

Кампания за насърчаване на вътрешния туризъм започва ведомството на Николина Ангелкова, за да компенсира очаквания спад на чужди туристи. Миналия месец стана ясно, че има отлив на гости от Европа и Русия. Заради това срокът за ранни записвания бе удължен, а февруарските цени останаха и за първите 15 дни на април, туроператорите се надпреварват с промоции.

Министерството на туризма обяви още през февруари инициативата „Естествено в България“. За да стимулира българите да преоткрият възможностите за почивка у нас, в тазгодишната национална кампания „Неочаквана ваканция“ Ангелкова отправи покана към представителите на туристическия бизнес да се включат в съвместната инициатива, насърчавайки пътуванията в страната.

Концепцията на кампанията е при заплащане на две нощувки в България туристите да получават трета безплатно, предоставена от съответното място за настаняване. Целта е да се удължат активните зимен и летен сезон, както и да се разбие стереотипът за уикенд пътуванията с до 2 нощувки.

Всеки хотелиер, присъединил се към идеята, става партньор на националната кампания. Тя ще бъде широко популяризирана и ще е два месеца – април и май.

Мениджърите и собствениците на места за настаняване в България, които желаят да са партньори на „Неочаквана ваканция“, трябва предварително да направят безплатна регистрация на специално разработения сайт https://www.neochakvanavakancia.bg/ и да създадат свой собствен профил. На интернет страницата на кампанията ще се зарежда списъкът с партньорските места за настаняване, от който потребителите ще могат да направят своя избор за почивка, заплащайки две нощувки и получавайки трета безплатно съгласно общите условия.

За туристите това е стимул да посетят по-отдалечени места, а за хотелиерите - да посрещнат повече гости. Не само по Черноморието и в зимните курорти, а и във вътрешността на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай