Сряда,

Ще ръководим популяризирането на туризма в Черноморския регион

От: Администратор -
A
A
A

България може да има водеща роля в популяризирането на туризма в Черноморския регион. Имаме идея акцентът да е поставен върху винения и гурме туризъм, които за Министерството на туризма са сред приоритетните за развитие продукти. Това е казала министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Майкъл Христидис, генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество /ОЧИС/, съобщиха от ведомството. Предстои темата да бъде дискутирана на среща на работна група "Сътрудничество в туризма" на ОЧИС, която в момента се председателства от България.

Тя е посочила още, че по този начин ще се засили фокусът върху развитието на сектора в региона. А за нас от голямо значение е съвместната помощ в туризма с държавите - членки на ОЧИС, е коментирала още министър Ангелкова.

Председателят на ОЧИС е предложила Министерство на туризма да обмисли възможността за поемането на втори мандат като координатор на работна група "Сътрудничество в туризма" за още един двугодишен мандат.
Христидис е поставил акцент върху круизния туризъм в района на Черно море, като поясни, че трябва да се предприемат действия за развитието му.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички