Samsung спира смартфоните от висок клас

Причината е в епидемията от коронавирус

Samsung спира смартфоните от висок клас | StandartNews.com

Компанията Samsung Electronics може да спре своя премиум телефон Galaxy Note през следващата година, твърдят източници с познания по този въпрос, съобщава Ройтерс. 

Подобен ход ще отразява рязкото намаление на търсенето на смартфони от висок клас поради пандемията от коронавирус. 

Galaxy Note, известен със своя голям екран и писалка за водене на бележки, е една от двете премиум серии на Samsung - другата е по-компактната Galaxy S, която привлича повече потребители. 

Понастоящем южнокорейският технологичен гигант не планира да разработи нова версия на Galaxy Note за 2021 г., съобщиха три източника, отказвайки да бъдат идентифицирани, тъй като тези планове на компанията не са публично достояние. 

Вместо това топ моделът на серията Galaxy S, S21, ще има писалка (стилус), а следващата версия на сгъваемия телефон на Samsung ще бъде съвместима със стилус, който ще се продава отделно, каза един от източниците, цитирани от Ройтерс. 

Втори източник заяви, че усилията за развитие на компанията, които обикновено биха били насочени към серията Note, сега ще бъдат насочени към нейната сгъваема гама телефони. 

На този етап от Samsung отказаха коментар. 

Том Канг от анализаторската фирма Counterpoint каза, че продажбите на серията Note на Samsung се очаква да спаднат с една пета до 8 милиона броя тази година, докато продажбите на серията S вероятно ще спаднат с 5 милиона до по-малко от 30 милиона. "Търсенето на премиум смартфони е намаляло тази година, като мнозина хора не търсят нови продукти“, каза той. 

Galaxy Note 20 стартира в САЩ тази година с цена от $999, наравно с Galaxy S20, докато цената на iPhone 12 на Apple започва от $799. 

Samsung стартира Note за първи път през 2011 г., правейки истински пробив на пазара за модели с по-големи екрани и това помогна на компанията да изпревари Apple Inc, превръщайки се в най-големият производител на смартфони в света за първи път през същата тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай