Решават утре за протест на автобусните превозвачи

Утре следобед в Министерството на транспорта се очаква да бъдат оповестени подробности за взетите мерки, които ще помогнат за решаването на част от проблемите на автобусните превозвачи...

Решават утре за протест на автобусните превозвачи | StandartNews.com

Утре следобед в Министерството на транспорта се очаква да бъдат оповестени подробности за взетите мерки, които ще помогнат за решаването на част от проблемите на автобусните превозвачи.

Предстои среща на представители на превозвачите с министрите на транспорта и финансите, на която трябва да бъдат представени решения и срокове на поставените от бранша проблеми.

Сред тях са проблемите с нерегламентирания транспорт, липсата на субсидиране и компенсиране на превозите. Ще се търси и решение на проблема с възлагането на превози от страна на общините. 

Все още не е ясно дали срещата ще бъде открита за журналисти, обясниха от транспортното ведомство.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, обясни, че от провеждането на утрешната среща с министрите на транспорта и на финансите Росен Желязков и Владислав Горанов и постигнатите резултати ще зависи дали в понеделник превозвачите ще спрат да превозват пътници в знак на протест срещу нерешените проблеми.

Около 128 са населените места в страната, които нямат транспорт до градовете, припомни Милтенова и обясни, че  проблемът е комплексен -  липса на достатъчно пътници, извършване на нерегламентирани превози и недостиг на финансиране от страна на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай