Раздвижва се пазара на офис площи

Забелязва се тенденция към оживление от страна на наемателите на бизнес сгради

Раздвижва се пазара на офис площи | StandartNews.com

От два месеца насам се забелязва тенденция към оживление от страна на наемателите на бизнес сгради. Това са предимно чужди компании, които започват да си търсят офис площи, но с предпочитание към нови обекти. Това обяви в интервю пред списание „Forbes Bulgaria“ предприемачът Паскал Дойчев, собственик на новата бизнес сграда „Ring Tower“ до Бизнес парк София  и основател на верига хотели “Гранд хотел Свети Влас”, “Гранд хотел Банско” и “Emirates Apart Residence” в София - „Смятам, че този интерес ще се засили, защото през тази една година въведените предпазни мерки се превърнаха в стандарт, който и занапред ще продължим да спазваме. Светът вече има по-ясна представа за този вирус, има голям избор от ваксини, налични и достъпни са вече всички предпазни средства. Ние самите се научихме да живеем с него“, подчертава той.  

Три са тенденциите, които се очертават и може да се очаква устойчивост при тях. Едната е компании, които искат да намалят наетите площи, за да оптимизират разходите си. Втората тенденция е обратна на първата. Това са фирми, които не изпитват нужда от подобни лишения. Напротив, те искат да се преместят от сгради с по-ниско качество на предоставената услуга, към нови и модерни пространства. Ръководствата на тези компании търсят офис помещения, които  осигуряват достатъчно високо ниво на биосигурност на работната среда за служителите с оглед КОВИД мерките. Третата тенденция, е по-силното присъствие на споделените работни пространства (CoWorking space) в бизнес сгради, клас А. В момента само „Ring Tower“ може да предложи такива пространства в района на Бизнес парк София, пояснява Паскал Дойчев.

Концепцията на „Ring Tower“ е да не се отличава само в едно направление. Тази сграда в обкръжението на всичко, което е около нея се отличава с архитектура, с удобства, с  цялостната си вътрешна организация по отношение на антиковид мерките и с дизайна си. “Ние сме най-високата и модерна сграда, с най-много паркоместа. Намиращият се в непосредствена близост Pulse Fitness & Spa е на разположение за всички наши наематели, които ползват специални оферти за фитнес веригата.” каза Дойчев, който е създател на най-модерната верига за фитнес у нас. 

КОВИД пандемията много бързо наложи нови правила. Според Дойчев те вече включват фасадната функционалност и вентилационните възможности на сградата. “Това са отваряемост на фасадата или с други думи възможност за отваряне на прозорците; независими системи за аспирация; определени изисквания, на които трябва да отговарят местата за хранене и отдих. „Ring Tower“ отново е единствената в района на Бизнес парк София, която покрива тези изисквания. Всеки етаж има индивидуална система за климатизация и вентилация. Така се ограничава разпространението на вируси. Отваряемостта на фасадите при нас е на не повече от 5 метра. Сградата разполага със заведение за хранене, което предоставя приготвена на място храна. Има възможност и за доставка до офисите.” подчертава бизнесменът. Дойчев реализира и проект за споделено офис пространство съвместно с Sketch StartUp CoWorking, които вече са изпълнили успешно тази идея в кв. Хладилника. Можем да се похвалим, че Sketch “StartUp Space в „Ring Tower“ е много по-просторен от всичко на пазара. Имам предвид, че световната практика наложена и у нас е от 2 до 4 човека на 10 кв. м. Стандартът в „Ring Tower“ е на 1 човек да се падат 10 кв. м. Иначе казано между два и четири пъти повече пространство за клиентите на нашия коуъркинг. Sketch StartUp Space е разположен на два етажа с по 75 работни, обяснява още в интервюто пред „Forbes Bulgaria“ Паскал Дойчев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай