Превозвачите ни все още с надежда за пакета Макрон

Оценяват високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата

Превозвачите ни все още с надежда за пакета Макрон | StandartNews.com

След вчерашното гласуване в транспортната комисия на Европейския парламент беше очертана рамката на следващите преговори. Тя не ни харесва, но ние трябва да се съобразим. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Вчера с 30 гласа "против" и 19 "за" евродепутатите отказаха да върнат за ново преразглеждане пакета "Мобилност", известен още като пакет „Макрон“, който повишава изискванията за условията за работа на международните превозвачи.

Предстои транспортната комисия в ЕП да вземе решение за започване на триалози, ние ще действаме съобразно това решение, каза Арабаджиев.

Той оцени високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата. "Ние като бизнес провеждаме непрекъснато срещи с нашите колеги, но мисля, че освен тези страни, които сме заедно, ние трябва с аргументи и факти да привлечем и други политици, за да се убедят, че пакетът, във вида, в който е предложен към момента, не е балансиран", каза шефът на Съюза на международните превозвачи.

По думите му най-сериозният проблем в пакета "Мобилност" е свързан с изискването превозните средства на 3-4 седмици да се прибират до страната по установяване.

Пакетът все още е във фаза преговори, в новия Европейски парламент ни предстоят диалози, за които сме готови. С конкретни цифри ще докажем, че приетото като предложение не кореспондира с реалността, особено в Източна Европа, каза още Йордан Арабаджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай