Борисов: Проверка на парите за превоз на пътници

Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва, обяви премиерът

Борисов: Проверка на парите за превоз на пътници | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши проверка във връзка с отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Това съобщи правителствената информационна служба. 

Премиерът проведе среща с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. 

Министър-председателят разпореди да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите. 

“Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, заявява министър-председателят. Премиерът Борисов изтъква, че са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места. 

Борисов поиска да се мисли в посока промяна на модела - за повече справедливост и отговорност, не само от държавата, а и от общините в субсидирането и компенсирането на обществените автобусни превози. Премиерът поиска и конкретни мерки срещу нерегламентирания сив сектор в транспорта. 

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че от организацията са отворени към всички предложения на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай