Предизвикателни премиери в Женева

На 89-то издание на автомобилния салон бяха представени дългоочаквани премиери

Предизвикателни премиери в Женева | StandartNews.com

Една от най-чаканите премиери се състоя в Женева на петото поколение на Клио

Рено CLIO 5


Една от най-чаканите премиери се състоя в Женева на петото поколение на Клио. Моделът се появява за първи път преди повече от 28 години, като винаги е будел голямо любопитство. Французинът е сред водещите в своя клас, като от 1990 година до сега има продадени над 15 млн. бройки. Дължината на кoлaтa нe пpeвишaвa 4,1 м, което значи че е по къса от предишния модел, но за сметка на това вътрешното пространство е по голямо. Както и в другите по големи модели от марката, Клио впечатлява с агресивен външен вид и модерен изчистен салон. През следващата година ще бъде пусната и хибридната версия E-Tech.
Любопитното за марката е, че с този модел започва и промяна на наименованието на спортния оптичен пакет, като вече няма да се казва GT-line, а R.S. line.

Пежо 208

Конкурентите от Пежо не останаха длъжни на сънародниците си от Рено и показаха второто поколение на 208. Новият модел впечатлява с агресивен външен вид и модерен вътрешен дизайн. Любопитното при него е, че освен богатия избор на двигатели, ще се предлага и с електрически, който е кръстен Peugeot e-208. Пробегът ще бъде 340 км, а ускорението от 0-100км/ч за 8,1 секунди, което го прави с най-бързи характеристики спрямо другите двигатели.


Шкода Kamiq

Компактният кросоувър на чехите е изцяло нов модел. Със своите 4 241 мм дължина, ще се бори за място сред градските SUV модели. KAMIQ е първият Шкода автомобил с динамични завиващи предни и задни светлини.Акцент в дизайна са двукомпонентните предни LED светлини - за първи път при Шкода - с дневни светлини, позиционирани над основните.


Мазда CX-30

Японската компания показа нов красив модел, представляващ повдигната Mazda3 с повишена проходимост.Новият кросоувър ще заеме мястото си в линията на моделите на Mazda между CX-3 и CX-5. Отвън СХ-30 предлага еволюция на познатия от повече от 10 години "Кодо дизайн", описван като "Душа в движение". Стремежът, както и при новата "Мазда" 3, е бил да се премахнат всички излишни орнаменти, като визията е максимално изчистена.Автомобилът е с дължина 4395 милиметра. Интересното е, че всички бензинови двигатели са подсилени с електрически двигател и литиево-йонна батерия.

Мерцедес CLA Shooting Brake

Мерцедес казва, че CLA Shooting Brake, заедно с братовчеда Coupe, имат най-спортните характеристики на шофиране от всички нови компактни модели. Окачването е проектирано за комфорт и тишина със специални рамена, които разсейват вибрациите отзад и хидравлични опори отпред. Дължината на моделът е 4,688 мм. Обемът от 505 литра на багажника не е впечатляващ за комби, но предвид аеродинамичните форми не е никак малък, като с това спортно изглеждащо комби от немската компания ще се борят за по младата аудитория на пазара, а и с отлично представящите се от дълги години конкуренти от Ауди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай