Пластика вместо хартия

Бързината, удобството и сигурността карат все повече хора  да избират плащането с карта

Пластика вместо хартия | StandartNews.com

Бързината, удобството и сигурността карат все повече хора  да избират плащането с карта

Дигитализацията значително улеснява ежедневието на съвременния потребител. Все по-често българинът се възползва от предлаганите онлайн решения, като плащане на сметки, пазаруване, организиране на екскурзии, наемане на автомобили под наем и много други. Непрестанното развитие на тези услуги утвърждава плащанията с карта като предпочитан и все по-популярен разплащателен метод.

Разбира се, картовото плащане далеч не е приложимо само при онлайн услугите. В днешно време почти всички търговски обекти, от кварталния магазин, през студиото за красота до автосервиза или ресторанта, предлагат възможност за плащане с карта, което безспорно улеснява потребителите.

И докато почти всеки българин разполага с поне една дебитна карта, то все още с леко недоверие се ползват кредитните. Те помагат да управляваш по-умно финансите си и ти дават гъвкавост, а от друга страна са чудесен помощник в ситуациите, когато не ти достигат финансови средства. Известен факт е, че редица услуги, като запазване на хотел, наемане на кола под наем или пазаруване онлайн са почти невъзможни без притежаване на именно такава карта.

По същество кредитните карти са средство, чрез което потребителите могат да закупуват стоки и да заплащат за услуги. За целта се разполага с определена сума – кредит, от която да бъде приспадната сумата на плащанията. За разлика от дебитната карта, сумата за покупка с кредитна карта не се изтегля от банковата сметка на картодържателя, а от отпуснатия кредитен лимит от кредитната компания. Силно предимство на този вид карти е, че за да се сдобием с нея не задължително да влизаме в отношения с банки и да преминаваме през дълги и сложни процеси на одобрение. В днешно време много компании предлагат улеснен достъп на потребителите до кредитни продукти с доста изгодни условия. Такъв пример е А1, която след ребрандирането си през 2018 г. излиза от рамките на стандартния телеком и уверено се превръща във водеща технологична компания. А1 предлага на масовия потребител и бизнеса комплексни услуги и продукти за всички техни нужди.

Миналата година компанията добави към портфолиото си и първата финансова услуга - А1 Кредитна карта. Картата е достъпна за клиенти на мобилни и фиксирани услуги от А1 и представлява международна, безконтактна кредитна карта MasterCard. Продуктът дава финансова гъвкавост и сигурност на клиентите и им помага да посрещнат непредвидени разходи, без да се налага да минават през сложен процес на одобрение или да плащат високи такси и лихви.

Притежателите на А1 Кредитна карта имат възможност да плащат в интернет, на POS терминал в търговски обекти и да теглят пари от банкомати в цял свят без никакви такси. Картодържателите също така не плащат такси за издаване, преиздаване, поддръжка и обслужване на картата, а кандидатстването е изключително улеснено, като може да се случи и дистанционно. В своя персонален онлайн профил всеки може да направи справка за наличността по сметката, за направените трансакции, за текущото задължение, както и за движението по кредитната карта.

През октомври А1 предлага специални преференциални условия за новите клиенти на услугата. Всички, които са кандидатствали и сключили договор за A1 Кредитна карта в периода от 1 до 31 октомври 2019 г., и чиято карта е активирана до 15 ноември 2019 г., ще могат да се възползват от 0% лихва върху усвоените суми за период от 30 дни, като този период се счита от датата на активиране на картата.

Така по време на промоционалния период при усвояване на 500 лева на първо число от месеца, фиксираният месечен лихвен процент (ФМЛП) и годишния процент на разходите (ГПР) за първите 30 дни след активация на картата са 0%. За останалия срок на договора са валидни стандартните условия на услугата, а именно ФМЛП е 1,48 %, а ГПР - 18,95%. Общо дължимо за срока на Промоцията след активация на картата е 500 лв., а през останалия срок на Договора общо дължимо за 30 дни е 507,40 лв. А1 Кредитна карта е с кредитен лимит до 3 000 лева, а договорът за кредит е с неопределен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай