Плащания към НАП вече само през интернет или банка

Нововъведението е от 1 юли

Плащания към НАП вече само през интернет или банка | StandartNews.com

От 1 юли 2020 г. плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те офиса на агенцията в столицата ще могат да се извършват без такси чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез електронната услуга за плащане в е-портала на ведомството. Плащания към НАП в столицата ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната, но съобразно тарифите на съответните финансови институции. С решение на банката досега съществуващите гишета на обслужващата банка в София ще работят с клиенти до края на работния ден на 30 юни 2020 г.  

Всички останали офиси на приходната агенция, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния начин и занапред, допълват от НАП. 

От 2018 г., когато бяха въведени възможностите за плащане с виртуален и физически ПОС терминали, до момента без такси са платени близо 480 млн. лв., като общият брой на преводите е почти един милион и половина, съобщават от НАП. Общо над 80 млн. електронни трансакции годишно се извършват с електронните услуги, предоставяни от приходната агенция, като делът на електронната комуникация надхвърля 90 %. 

„Ползването на е-услугите на НАП расте устойчиво, като по този начин спестяваме време и разходи на клиентите си, като НАП продължава да усъвършенства електронната комуникация. Обслужващата банка в София взе решение да закрие гишетата, но съществуват алтернативи за плащане без такса, които да се ползват“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова. 

Допълнителна информация за плащанията към НАП в гр. София след 1 юли  можете да видите в сайта на агенцията или чрез информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай