Отрицателни цени на петрола в САЩ

Рафинерия иска намаляване на производството на нефт в отговор на пандемията от COVID-19

Отрицателни цени на петрола в САЩ | StandartNews.com

Компанията Plains All American Pipeline LP се обърна към американските производители за намаляване на производството на петрол, съобщава "Блумбърг".

Plains All American Pipeline LP осигурява транспортиране, складиране, преработка на нефт и газ. В писмото се иска от компаниите да предприемат мерки за намаляване на производството на нефт в отговор на пандемията на коронавирус.

Според агенцията това може да е признак, че американските съоръжения за съхранение на петрол преливат поради намаляване на разхода на гориво в света, причинено от разпространението на коронавирусна инфекция.

По-рано агенцията съобщи, че на пазара в САЩ са се появили отрицателни цени на петрола. В тази връзка някои производители бяха принудени да доплащат за разтоварване на складови помещения. Икономическият спад, причинен от пандемията на коронавирус, доведе до спад в търсенето на петролни продукти. В резултат на това рафинериите намаляват количествата на преработването. По този начин продавачите, които не могат да изнасят нефт с танкери, са принудени драстично да намалят разходите за суровини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай