Област Варна изготвя План за действие по проект Smooth ports

През настоящата година започна подготовка за разработването на Плана за действие на администрацията по проекта

Област Варна изготвя План за действие по проект Smooth ports | StandartNews.com
  • Областна администрация Варна е в процес на изготвяне на План за действие по проект Smooth ports.

Областна администрация Варна е партньор по проект Smooth Ports, койтоимазацелданамалиемисиитена CO2причинениот тежкотоварнияпътентрафик в пристанищнитезони, като за целта сеизползваталтернативнигорива, регулаторнипроцедури и цифровитехнологии, финансирането се осигурява от програма „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА 2014 - 2020“.

През настоящата година започна подготовка за разработването на Плана за действие на администрацията по проекта. В предложенията за действия, които ще бъдат включени активно участие вземат всички заинтересовани страни.

От началото на годината до момента Областна администрация Варна участва в няколко онлайн срещи, които се проведоха с останалите международни партньори по проекта по време, на които всеки от участниците имаше възможност да представи развитието и напредъкът постигнат по изпълнение на договорените дейности. Една от онлайн срещите състояла се на 16 юни 2021 г. беше изцяло посветена на представяне на Пристанище Варна пред международните партньори, които останаха впечатлени и очаровани от показаното и изразиха съжаление, че няма да имат възможност да посетят физически Варна, поради ограниченията наложени от здравната криза причинена от  Ковид – 19.

            На 11 май 2021 г. се състоя четвъртата среща на заинтересованите страни, на която се обсъдиха подробно предложенията, които ще бъдат включени в Плана за действие на Областна администрация Варна. Също така се проведе дебат относно информацията, която ще бъде представена на останалите партньори по проекта за Пристанище Варна по време на срещата, проведена на 16 юни 2021 г.

            В предстоящите месеци до края на годината следва да бъдат изпълнени и завършени голяма част от плануваните задачи по проекта. Това ще допринесе за успешното завършване, приемане и одобряване от водещият партньор на Плана за действие на Областна администрация Варна, който ще бъде в процес на изпълнение и реализация през следващата календарна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай