ОББ предлага ипотечни кредити с програма за жилищна консултация

Интернет платформата е поредната новост в дигиталното портфолио от услуги на ОББ

ОББ предлага ипотечни кредити с програма за жилищна консултация | StandartNews.com
  • Интернет платформата www.ubbforhome.bg е поредната новост в дигиталното портфолио от услуги на ОББ

Специално разработената интернет платформа www.ubbforhome.bg цели да подпомогне търсещите жилище в планирането на бюджета за закупуване на нов дом чрез ипотечен кредит. Освен с калкулация на максималните цена и срок на кредита на база въведени желана месечна вноска и сума на самоучастие, платформата дава актуална информация за имотите в продажба в 6 големи български града – София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора. В допълнение, при зададени параметри сайтът прави профил на избрания квартал, като обобщава информация за наличието на училища, паркове и детски градини в близост, индекс за чистота на въздуха, транспортни връзки, демография на квартала.

Само с няколко клика потребителят може да запази среща с консултант в клон на банката, който ще му помогне допълнително да избере и закупи точния имот.

„С новата програма за жилищна консултация отговаряме на една съществена нужда от страна на хората, които са взели решение за закупуване на собствен дом, но се изправят пред множество въпроси и неясноти. Като се поставяме на мястото на клиента, отговаряме на голяма част от тези въпроси и му предоставяме възможност за много по-гъвкаво и информирано решение“, заяви Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп за България.

Платформата е разработена в партньорство с Оцениме.бг – първият по рода си информационен портал за недвижими имоти в България, който предлага само актуални и проверени обяви на пазара, както и детайлна информация за всяко едно жилище: оценка на цената чрез собствен алгоритъм, въздух, съседи, училища, траснпорт, престъпност и близки обекти.

Интернет платформата www.ubbforhome.bg е поредната новост в дигиталното портфолио от услуги на ОББ. Наскоро банката обяви и стартирането на изцяло дигитален процес за вземане на потребителски кредит или овърдрафт, без нужда от кандидатстване, през мобилното банкиране ОББ Мобайл.

Също от ноември всяко физическо лице, клиент на банката и ползващо ОББ Мобайл, може да заяви издаването на дебитна карта директно през приложението. Клиентите могат да изберат разплащателната сметка, към която да е свързана картата, вида на картата и да посочат удобен клон, където да получат пластиката си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай