ОББ "назначи" първите 2 робота

Те спестяват на експертите до час от ежедневната им работа и дават възможност да се фокусират върху дейности, изискващи професионална експертиза

ОББ "назначи" първите 2 робота | StandartNews.com

Обединена българска банка /ОББ/ "назначи" на работа първите 2 робота. Те спестяват на експертите до час от ежедневната им работа и им дават възможност да се фокусират върху други специфични дейности, изискващи професионалната им експертиза. Прилагането на подобна автоматизация е облекчение за банковите специалисти, които могат да насочат времето и усилията си и към други приоритетни задачи.

Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) представлява софтуерен „робот“, който използва въведени вече процеси и приложения подобно на човек. Използването на такъв робот може да облекчи в голяма степен изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачи – например обработката на обемен поток от документи. Роботизираната автоматизация може да бъде разработена така, че да извършва комплексни дейности в множество разнообразни системи с висока скорост и изключителна точност. Интелигентната автоматизация няма за цел да замени хората в тяхната професионална дейност, а цели облекчаването им от извършването на еднотипни процеси. Това е и мотивацията на екипа на ОББ да въведе роботизирана автоматизация на процесите.

„В момента в ОББ разработваме робот, който изтегля справките и ги обработва в офис приложението Excel. Това спестява на експертите до час ежедневна работа и им дава възможност да се фокусират върху други специфични дейности, изискващи професионалната им експертиза. Прилагането на подобна автоматизация е облекчение за специалистите ни, които ще могат да насочат времето и усилията си и към други приоритетни задачи“, сподели Кристоф де Мил, иновационен лидер на ОББ. Първоначално роботът ще бъде наблюдаван от специалистите на банката, за да контролират дейността му, а след като премине изпитателния период, автоматизираната технология ще започне да помага на колегите в рутинните им задължения. Това е вторият робот, който банката въвежда. Първият валидира процес, които извършват служителите на ОББ в Клонова мрежа, като по този начин гарантира за точността на въведената от тях информация.

Плановете на компанията предвиждат разработване и прилагане на поне една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай