Нови турски инвеститори. Подробностите от Лорер

Министърът на иновациите и растежа работи в тясна връзка с МОН

Нови турски инвеститори. Подробностите от Лорер | StandartNews.com

Нови турски инвеститори влизат у нас. Това съобщи министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в интервю за бТВ.

Според него инвеститорите са се отказали от България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти.

„Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат. Турски инвеститори, които искат да правят превозни средства у нас, напреднали форми на влакна.

Не само да си пренесат завода, а да пренесат технологичните си разработки и да работят с нашите научни институти и да остава производството“, добави Лорер.

Министерството на Лорер  работи в тясна връзка с МОН: "Важно е България да промени позицията си - иновациите да работят с МОН, за да има повече кадри и по-образовани, за да дойдат по-качествени компании."

В ББР всичко е спокойно - това беше нашата мисия - да се подпомага малкият и средният бизнес. Направихме помощ за енергийния сектор, остава за розоварите, ресторантьорите и др. Първите пари от Плана за възстановяване и устойчивост ще са за индустриалните зони - възнамеряваме да се развиват в нови региони, където има интерес, обясни Лорер.

Той засегна и темата със зелените сертификати и протестите, които се опитаха да щурмуват Народното събрание.

Смъртта у нас е най-високата от края на Първата световна война и от испанския вирус. Да си играеш със страха на хората и да ги накараш да щурмуват институцията, която пази демокрацията, това не го разбирам, заяви Лорер.

Според него и от инвеститорите се чува въпросът кой ще работи в заводите им - затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай