Нинова спечели първия рунд срещу мобилните оператори

Административният съд спря повишението на цените

Нинова спечели първия рунд срещу мобилните оператори | StandartNews.com

Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори, похвали се вицепремиерът Корнелия Нинова.

Административният съд - София град се е произнесъл по жалба на телекомите срещу заповедта на Министерството на икономиката и индустрията, издадена в края на миналата година, с която се забранява повишаването на цените. Намеренията им за това са нелоялна търговска практика, посочи Нинова.

По думите ѝ мотивите на жалбоподателя - "Теленор България", са били, че индексирането на цените по договорите с потребителите не представлява особено важен обществен интерес. "Бихме искали да им кажем, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес за нас и съдът е признал тези наши мотиви, произнесъл се е по този въпрос със следното определение: "Оставя без уважение жалбата на "Теленор България" за отмяна изцяло на предварителното изпълнение на заповедта на Министерството на икономиката и индустрията", заяви Нинова.

Тя допълни, че това определение може да бъде обжалвано с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

"Не повишавайте цените, докато тече този процес. Повишаването на цените ще е незаконно заради заповедта, която издадохме в Министерството на икономиката и индустрията, нейното предварително изпълнение и признанието на съда в това определение, че тази заповед трябва да остане в сила с предварително изпълнение", обърна се вицепремиерът към мобилните оператори. Тя апелира също така операторите да не пращат съобщения на хората с информация, че повишават цените, защото тя е подвеждаща. Не можете да го направите, докато тече съдебният процес, допълни Нинова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай