Николова: Подкрепяме бързи зелени коридори

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма

Николова: Подкрепяме бързи зелени коридори | StandartNews.com

Подкрепяме създаването на "бързи зелени коридори" за ваксинирани и хора, които вече са се възстановили от COVID-19, като същевременно не се ограничават пътуванията на останалите туристи. 

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на видеоконференция на министрите на туризма на Европейския съюз.

Николова бе категорична, че безопасното и безпроблемно пътуване и отворените граници са от основно значение за съживяването на туристическия сектор.

По нейни думи това трябва да доведе до възраждане на туристическата екосистема и международната мобилност.

Според нея трябва да се разработи цялостна европейска стратегия за развитие на туристическия сектор в съответствие с целите на Договора за функционирането на ЕС.

Тя обясни, че при пандемията най-отчетливите тенденции при туризма у нас са неотдавнашното развитие на вътрешния туризъм, тенденцията за преминаване към други видове транспорт, които спадат към по-безопасните и персонализирани видове, повишен интерес към СПА, уелнес, медицински и балнео туризъм, както и ориентиране към по-малките курорти и места за настаняване с по-малък капацитет.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай