Нестле се похвали със 100% яйца от щастливи кокошки

100% от кулинарните продукти на компанията в Европа вече се произвеждат с яйца от подово отглеждани птици

Нестле се похвали със 100% яйца от щастливи кокошки | StandartNews.com
  • 100% от кулинарните продукти на компанията в Европа вече се произвеждат с яйца от подово отглеждани птици
  • Nestlé се присъединява към призива ЕС да забрани отглеждането на кокошки носачки в клетка

Nestlé завърши своя преход към използването на 100% яйца от подово отглеждани птици във всички свои кулинарни продукти в Европа, спазвайки поетия ангажимент от 2017 година.

Nestlé също така вече си партнира с асоциацията „Compassion in World Farming“ и водещи хранителни компании в призива към законодателите в ЕС да забранят използването на клетки в животновъдството, като се започне с кокошките носачки.

Този призив е провокиран от резултатите на Европейската гражданска инициатива „End the Cage Age“, която призовава да се спре използването на клетки в животновъдството в цяла Европа.

През 2018 г. повече от 170 европейски неправителствени организации се присъединиха към инициативата „End the Cage Age“ и успяха да съберат 1,4 милиона проверени подписа, с което се превърнаха в първата успешна европейска гражданска инициатива за хуманно отношение към селскостопанските животни.

„Гордеем се, че постигнахме 100% употреба на яйца от подово отглеждани птици в нашите кулинарни продукти в цяла Европа“, коментира изпълнителният вицепрезидент и ръководител на оперативната дейност на Nestlé Маги Батато. „Напълно подкрепяме инициативата „Compassion in World Farming“ за забрана на клетките за кокошки носачки. Заедно с гражданското общество, нашите земеделски производители и клиенти, ние ще продължим да подобряваме хуманното отношение към селскостопанските животни, за да стимулираме напредъка и да осигурим най-високите възможни земеделски стандарти в цялата ни верига за доставки.“

Nestlé използва приблизително 4500 тона яйца годишно за своите хранителни марки, включително майонезите Thomy и Winiary и някои вегетариански продукти от портфолиото на Garden Gourmet.

Компанията има за цел да използва единствено яйца от подово отглеждани кокошки за всички свои хранителни продукти в световен мащаб до 2025 г. и да продължи да стимулира подобренията в хуманното отношение към селскостопанските животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай