Най-богатите спечелиха 255 млрд. в пандемията

Марк Зукърбърг мина от седма на четвърта позиция

Най-богатите спечелиха 255 млрд. в пандемията | StandartNews.com

255 милиарда долара спечелиха 25-мата най-богати милиардери в света от пандемията. Състоянието им се увеличи с крупната сума само за 2 месеца - от 23 март до 22 май, съобщава американското списание Forbes, цитирано от Агенция "Фокус".

За двата месеца на пандемията най-много е спечелил основателят на Facebook Марк Зукърбърг – състоянието му се е увеличило с 31,4 милиарда до 86,5 милиарда долара. Както пише изданието, акциите на компанията са поскъпнали с около 60%, достигайки рекордни стойности на 22 май. Така Зукърбърг се придвижи от седмото място в списъка на най-богатите хора до четвърто.

ВИЖ ОЩЕ: Джеф Безос става първият в света трилионер

Основателят на Amazon Джеф Безос спечели малко по-малко - 29,9 милиарда долара, и сега богатството му се оценява на 146,9 милиарда долара. Той е най-богатият човек в света. За един ден собственикът на Amazon е забогатял с 6,4 милиарда долара. Наскоро експерти прогнозираха, че той ще стане първият в света трилионер. На фона на пандемията популярността на платформите за онлайн търговия нарасна, което осигури увеличение на стойността на акциите на Amazon с 29% от март.

Третата позиция зае ръководителят на Reliance Industries Limited Мукеш Амбани, който от март увеличава богатството си с почти 20 милиарда долара. След това то възлиза на 52,7 милиарда долара и Амбани стана най-богатият човек в Азия.

Forbes пише, че общото състояние на 25-те най-богати хора в света сега е около 1,5 трилиона долара, тоест около 16% от състоянието на всички милиардери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай