Напрежение! Веригите готвят масови протести

Предупреждението се отправя в отворено писмо,

Напрежение! Веригите готвят масови протести | StandartNews.com

Очаквано и логично! Заради неадекватните действия на правителството, големите нехранителни  вериги са под огромно непрежение, докато в същото време заведенията са отворени.

Големи търговски вериги за нехранителни стоки заявиха, че не изключват "организиране на протести и различни форми на гражданско неподчинение", ако не им бъде позволено да отворят - без да се прави "изкуствено разграничение на база нетна търговска площ"

Предупреждението се отправя в отворено писмо, подписано от Техномаркет, Технополис, Зора, Praktis, Mr. Bricolage, Aiko, Carpet Max, Praktiker, HomeMax, TechMart, Domko, Decathlon, Мебели Виденов, Jysk, SportDepot, Matstar, Mania. Те настояват наложената забрана да работят да бъде преустановена или постигната равнопоставеност на всички сектори.

Ако пък епидемичната обстановка го налага - да бъдат затворени всички.

Сдружението за модерна търговия (СМТ) подкрепи искането на групата търговски вериги, като апелира мерките за ограничаване на дейността на големите нехранителни магазини да не бъдат удължавани след 11 април 2021 година както и големите търговски центрове, тип "мол" и "ритейл парк" да бъдат отворени от 12 април, а не от 1 май.

Според СМТ целият сектор за търговия на дребно е в шокова ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай