Министър Лорер с ключови новини за бизнеса. Амбицията му.

Иска да гледаме растежа на Румъния

Министър Лорер с ключови новини за бизнеса. Амбицията му. | StandartNews.com

Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията предполагат затруднен режим на инвестиране в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която позволява да се създава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова стратегия ще започне да носи своите плодове. Това каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. 

Той подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира и държавата да оправя локалните пътища, за да могат предприятията да функционират по-добре. 

,,Всяка следваща седмица работа на това правителство ще добавя нови неща в новия разказ за България. Министерството на иновациите и растежа, по-специално Българската агенция за инвестиции ще бъдат острието на копието в този разказ по цял свят в какво се превръща България'', допълни той. 

Българската банка за развитие ще обяви утре нов продукт, който е насочен към сектора "Туризъм". Новият пакет ще бъде предназначен за този затруднен сектор. С банката работим активно за създаване на подобни продукти и в сектор на земеделието и в още някои отрасли, с което се надяваме да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици, разкри още Лорер.

,,Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи, целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как могат да се постигнат дори нива от 7%, когато цялата администрация работи заедно, за да бъде постигнато това'', завърши министърът на иновациите и растежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай