Министър: ГЕРБ излъга за корпоративния данък

Той остава 10 процента у нас, каза Асен Василев

Министър: ГЕРБ излъга за корпоративния данък | StandartNews.com

Като пълни глупости и целенасочени лъжи определи финансовият министър Асен Василев информацията от ГЕРБ, че корпоративният данък у над се вдига от 10 на поне 15%.

Той даде извънреден брифинг след този на ГЕРБ, на който доскорошните управляващи обявиха, че служебният кабинет "тайно" е подписал предложението на Г-7 за вдигане на корпоративния данък.

Това споразумение е за международни компании с големи обороти, които използват това, че работят в повече от една юрисдикция, за да избягват данъци, обясни финансовият министър. Български компании, които да подадат в този обхват, нямаме, категоричен бе Василев. 

"Ако една компания работи в България и има оборот над 750 млн. евро и по-малко от 25% от нейните служители или активи са в България, тя ще подлежи на такава ставка евентуално в бъдеще, ако съответната държава е приела това споразумение, поясни Асен Василев.

Ако сте българска компания, това не се отнася за вас. Ако сте международна компания с оборот под 750 млн. евро - не се отнася за вас. Ние си оставаме на 10% данък."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай