Милен Велчев похвали кабинета за данъците

Инвестициите от ЕС ще продължат да тласкат икономиката напред, но трябва да се замислим и за дълбоките реформи, от които се нуждаем, каза Милен Велчев

Милен Велчев похвали кабинета за данъците | StandartNews.com

Силни думи за данъчната политика на кабинета каза бившият финансов министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев. Данъчната политика на това правителство е едно от достойнствата му, обяви експертът в предаването „Беновска пита” на Канал 3. "Инвестициите от ЕС ще продължат да тласкат икономиката напред, но трябва да се замислим и за дълбоките реформи, от които се нуждаем, каза още Велчев. Според него бюрократичната тежест и много лицензионни режими могат да се окажат пречка за инвестиции.

"Бюджетът за следващата година има силни страни, но изпуска възможността да бъде максимално в помощ на българските граждани и българския бизнес", смята още Велчев. Според него са нужни мерки, които да правят разлика между различните бизнеси. Някои губят, някои печелят, а някои фалират. Тези, които са пред заплаха, но имат перспектива, трябва да получат подкрепа в много по-голяма степен, категоричен бе той.

"Никоя икономика в днешно време не може да бъде напълно здрава. Трябва да се поддържа профилактика, за да може икономиката да бъде в добро здраве в бъдеще", коментира ситуацията Милен Велчев. Той заяви, че няма намерение да се връща в политиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай