Мечтата за нов дом по-близо от всякога

Със Спестовен жилищен кредит на Пощенска банка можеш да плащаш лихва само върху половината от кредита

Мечтата за нов дом по-близо от всякога | StandartNews.com
  • Със Спестовен жилищен кредит на Пощенска банка можеш да плащаш лихва само върху половината от кредита

Спестовен жилищен кредит –интересно решение за всеки, който планира покупка на собствено жилище. Финансирането на нов дом изисква сериозен ресурс и добре обмислени решения при най-добрите условия на пазара. И ако очакванията ни при този ход е спестяванията ни да се стопяват, а не да се увеличават, то за щастие сред разнообразието от жилищни кредити ще открием и Спестовен жилищен кредит.Иновативният продукт е предложение на Пощенска банка и работи на база на нашите спестявания в мечтата ни към собствен дом.

ПЛАЩАМЕ САМО ДО ПОЛОВИНАТА ОТ ЛИХВАТА. КАК?

Механизмът, по който работи Спестовният жилищен кредит,е много прост: колкото повече спестени средства имаме по разплащателната сметка в Пощенска банка, която обслужва нашия кредит, толкова по-малка част от кредита ни ще се олихвява. Спестявайки повече, автоматично намаляваме сумата на начисляваната месечна лихва по кредита, като можем да намалим разхода си за лихвени плащания значително – до 50%. Tова води или до по-ниски месечни вноски, или до по-бързо погасяване на кредита – ние избираме дали да спестим време или пари. Минималната стойност на спестяванията, при която този механизъм работи, е 5000 лв. Графиката ясно илюстрира как функционира Спестовният жилищен кредит. Ако през месец юли например средно месечното салдо по сметката, обслужваща кредита, се равнява на 20 000 лв., то при изтеглен кредит от 100 000 лв. ще платим лихва само върху 80 000 лв.

ПОВЕЧЕ СПЕСТЯВАНИЯ, ПО-МАЛКА ЛИХВА

Добре известен факт е, че през последните години лихвите по влоговете и депозитите достигат нулеви нива. Умелото управление на личните финанси изисква от нас да намерим добра работа за спестяванията си. Спестовният жилищен кредит е точно такава възможност: спестяваме много повече лихва по жилищния ни кредит, отколкото можем да спечелим от лихва по депозит в банка.

Казано по друг начин, благодарение на спестяванията си ползваме 100% от сумата на кредита, а можем да плащаме лихва само върху част от него. С колко ще се намали сумата от кредита, върху която се начислява лихва, зависи от размера на спестяванията ни в банката.Следователно Спестовният жилищен кредит ни мотивира да бъдем още по-спестовни и да увеличаваме вложенията си.

За да ни бъдат максимално полезни, нашите спестявания трябва да са винаги на наше разположение. И това е факт при Спестовния жилищен кредит. Докато спестяванията ни работят за нас, можем да ги ползваме свободно, по всяко време, когато имаме нужда от тях.

ОБМИСЛЕТЕ ДОБРЕ И ДЕЙСТВАЙТЕ

Изборът на подходящ кредитен продукт и доверен финансов партньор при покупка на собствено жилище е от съществено значение – той ще оказва влияние върху финансовия ни живот през следващите 20, дори 30 години. Затова е необходимо да направим информиран и разумен избор. Пощенска банка предлага разнообразие от кредитни продукти, а до 31.10.2021 г. можем да изтеглим Спестовен жилищен кредит с промоционални лихвени условия. Чрез дигиталните канали на банката – EVA Postbank и новия онлайн център за жилищно кредитиране, можем да получим отговор на всичките си въпроси и лесно и бързо да кандидатстваме за идеалния за нас жилищен кредит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай