McDonald's съди бившия си шеф

Той бе уволнен в края на миналата година заради връзка със служителка

McDonald's съди бившия си шеф | StandartNews.com

McDonald’s Corp заведе дело срещу бившия главен изпълнителен директор на компанията Стивън Истърбрук, за да възстанови изплатеното му обезщетение и бонуси при уволнението му, тъй като вътрешно разследване показа, че той е имал интимни отношения с множество служители, нарушавайки политиката на компанията. Това заяви веригата за бързо хранене в отворено писмо в понеделник, предава Reuters.

Истърбрук „е скрил доказателства и е излъгал за неправомерните си действия“. Той е имал връзка с трима служители на McDonald's в годината преди прекратяването на договора му, се казва в изявлението. McDonald's добави, че Истърбрук e одобрил „извънредна“ безвъзмездна помощ на стойност стотици хиляди долари за един от тези служителите в разгара на връзката им.

Компанията уволни Истърбрук през ноември 2019 г. поради връзка със служител, която според бордът на директорите нарушава политиката на компанията.

През ноември компанията заяви, че Истърбрук отговаря на условията за шест месеца обезщетение, което би било 675 хил. долара, въз основа на основната му заплата за 2018 г. от 1.35 млн. долара. Той също така имаше право на бонуси за постигане на целите за изпълнение за 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай