Малкият бизнес има месец да поиска до 500 000 лв.

Настоящата сесия ще подкрепи българските фирми с бюджет от над 5 млн. лв.

Малкият бизнес има месец да поиска до 500 000 лв. | StandartNews.com

Бизнесът с по-скромни размери у нас има време от 17 август до 17 септември да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от максимум 500 000 лв., напомни Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Средствата ще дойдат от схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания” на Националния иновационен фонд.

Единадесетата конкурсна сесия на фонда ще продължи до 17 септември 2020 г. Документи за нея могат да се подават до 17.30 ч. същия ден на интернет адрес https://edelivery.egov.bg/, като за целта е необходим валиден електронен подпис

Настоящата сесия ще подкрепи българските фирми с бюджет от над 5 млн. лв., като основна цел на Фонда е да насърчи научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на родния бизнес, като насърчава развитието на нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги.

В своите предходни 10 конкурсни сесии Фондът финансира развитието на над 500 проекта с над 90 млн. лв. в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, биотехнологиите, творческата и развлекателната индустрия и други.

Правилата за управление на средствата на Национален иновационен фонд (ПУСНИФ), както и пълна информация относно необходимите за кандидатстване документи и протичане на процедурата по кандидатстване ще откриете тук: https://www.sme.government.bg/?p=51148 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай