"Маджаров" инвестира 1 млн. лв. в ново производство

Работим с вяра в семейството и качествената храна, коментира управителят Димитър Маджаров

"Маджаров" инвестира 1 млн. лв. в ново производство | StandartNews.com
  • Продуктът е без консерванти, произвежда се при изключителна хигиена
  • Работим с вяра в семейството и качествената храна, коментира управителят Димитър Маджаров

Над половин милион евро инвестира “Димитър Маджаров” в ново производство - на прясно мляко. Инвестицията е за инсталация за ледена вода за охлаждане на млякото и автоматизирана българска линия за бутилирането му. Шестдесет процента от вложенията са собствени средства, а останалите - субсидия по европейска Програма за развитие на селските райони.Две години отнема на компанията да проучи различни потребителски вкусове, да направи тестове и да организира процеса на производство на новата линия. Резултатът е четири вида прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост.Суровината за всички пресни млека е 100% българска, само от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-980 С), при която се унищожават само патогените и се запазват  полезните качества на млякото.

За производството се разчита на избрани доставчици,

чието сурово мляко има минимум  3.2. протеина и 100 000 МО. Не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти.Прясното мляко “Димитър Маджаров” не се стерилизира чрез пара или друг тип технология. Произвежда се при изключителна хигиена, за да се избегне и най-малкият риск от замърсяване.В новото био прясно мляко пък се влага българско мляко от контролирана ферма, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чист район.  Прясното мляко е без никакви консерванти. Затова може да се заквасва с българска закваска от киселото мляко “Димитър Маджаров” и да се получи хубаво и плътно кисело мляко.Пресните млека с марката “Димитър Маджаров” са във всички вериги магазини в цялата страна и в по-големите супермаркети от средата на  юни 2021 г. В близките няколко месеца се планира износът им към Европа и Азия. Компанията изнася млечни продукти за Азия от 2001 година, а за Европа - от 2007 година.   “Създаваме най-съвестно продуктите си само от българско мляко. Споделяме ги с децата си, с внуците си, с българи у нас и в чужбина. Правим го с вяра в семейството и качествената храна”, коментира управителят Димитър Маджаров.Инвестицията в новата линия продукти е направена въпреки сериозните последствия от коронавируса и затварянето на ХоРеКа канала.

Българският пазар на млечни продукти е малък, но с конкуренция между над 200 мандри.

През 2021 г. германски производител на млечни продукти прекрати дейността си в България. Няколко години преди това друга голяма компания прехвърли производствените си мощности.Млечните продукти са втората най-голяма категория в хранителната индустрия у нас (предхожда я само тази на хлебните и тестени изделия). Киселото и прясното мляко са традиционни за сектора.“Димитър Маджаров-2” е създадена през 1991 г. Компанията има две подразделения - за производство на колбаси и месни деликатеси и за млечни продукти, приготвени по традиционни рецепти. Предлага над 160 млечни и месни продукта. Производството на бели саламурени сирена и кашкавали с марката “Димитър Маджаров” започва през 1998 г., а на кисело мляко - през 2015 г. Три години по-късно компанията навлиза в сегмента на млечните биопродукти, като започва да предлага кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, сметана и катък от биосертифицирано производство.

Млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски е с дневен капацитет до 80 тона

свежо българско мляко.Фирмата е сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2008 за управление на качеството, по международния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт, както и по стандарта за Bio храни. Заетите в двете производства са над 300. За близо тридесетгодишната история на производство на мляко и млечни продукти “Димитър Маджаров” има над 10 отличия.Мотото на фирмата е “От нашето семейство за вашето семейство”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай