Линднер строи нов голям жилищен комплекс

Официален гост на събитието бе вицепремиерът Томислав Дончев

Линднер строи нов голям жилищен комплекс | StandartNews.com

Първата копка на „Резиденшъл Парк Лозен“ бе направена днес. Това е поредният мащабен проект на Групата „Линднер“ в България, след вече успешно реализираните проекти „Бизнес Парк София“ и „Резиденшъл Парк София“.

Официални гости на събитието бяха вицепремиерът Томислав Дончев, Хелмут Ланг, изпълнителен директор на „Линднер Груп“ АГ , Вероника Линднер, председател на Надзорния съвет на „Линднер“ АГ, съдружник и член на фамилията, Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара, доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община и Хубертус Клинк, ръководител на икономическия отдел на посолството на ФР Германия.

„Резиденшъл Парк Лозен“ представлява жилищен комплекс, намиращ се близо до с. Лозен и състоящ се от 136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи и обществена зона с училище, детска градина, спортен център, търговски и обществени площи. Фаза 1 от проекта представлява инвестиция на стойност около 80 милиона лева.

„Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата на крачка от града“, каза Георги Ранчев, управител на „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ и на „Резиденшъл Парк Лозен“, като уточни, че 90% от жилищните единици в Етап 1 вече са договорени. Главният изпълнителен директор на „Линднер Груп“ АГ Хелмут Ланг уточни, че компанията е инвестирала в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната. Той съобщи, че общата инвестиция в „Резиденшъл Парк Лозен“ ще възлезе на 300 млн. лева и анонсира нов проект на компанията в Русе.

„В България се правят инвестиции. България има безспорна нужда от още инвестиции – в градска инфраструктура, във фабрика, в машинно оборудване, в жилища“, каза вицепремиерът Томислав Дончев. Той пожела успех на инвеститора и повече проекти не само в София и Русе, но в цялата страна, като от името на правителството обеща осигуряването на подходяща бизнес среда.

„Решението на Групата „Линднер“ за нова инвестиция в България е ясен знак, че бизнес средата в страната е стабилна“, каза президентът на ГБИТК Тим Курт и цитира последната анкета на Германо-Българската индустриално-търговска камара, според която 88% от компаниите членове на камарата заявяват желанието си да инвестират отново в България.

Главен изпълнител на „Резиденшъл Парк Лозен“ е „Линднер България“ ЕООД, а проектирането е дело на „Иво Петров Архитекти“ООД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай