Лидл България с 3 отличия от Employer Branding Awards 2021

Две наградите са в най - оспорваните категории - HR стратегия по време на пандемия и Employer branding събитие

Лидл България с 3 отличия от Employer Branding Awards 2021 | StandartNews.com

Лидл България получи 3 отличия от Employer Branding Awards 2021 – годишните награди на b2b Media, които за четвърта поредна година отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването на работодателския бранд в страната.

Главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска получи индивидуален приз в категорията Employer Brand Leader. Наградата се присъжда на лидери, които успешно са допринесли за връзката между лидерството и изпълнението на HR стратегиите и проектите за привличане и управление на таланти. Лидл България получи и 2 сребърни отличия – в една от най-оспорваните категории за HR стратегия по време на пандемия, както и за Employer branding събитие – за официалното награждаване на първите стажанти на веригата.

HR стратегията на Лидл България през изминалата 2020 година беше насочена изцяло към грижата и безопасността на нейните над 3200 служители. Този силен фокус продължава и до днес. От началото на кризата с COVID-19 през март миналата година досега компанията е инвестирала над 3 млн. лв. за осигуряването на безопасна работна среда – от предпазни средства и плексигласови прегради на касите във всички 106 магазина до допълнителни материални стимули за хората на първа линия. Ефективната HR стратегия на компанията в условията на COVID-19 получава и още едно признание – в началото на годината, за втори пореден път Лидл България получи престижния сертификат ТОП Работодател 2021 за България и Европа, чийто фокус бе именно как работодателите са преминали през 2020 и доколко са успели да съхранят своите работодателски практики по време на пандемията.

Въпреки трудностите, през 2020 Лидл България продължава и своите младежки програми. Компанията провежда първото издание на стажантската си програма за студенти. В продължение на близо 2 месеца стажантите работиха по конкретен проект, който след това представиха пред ръководството на веригата. Силната практическа насоченост на програмата бе и едно от най-големите й предимства за младите хора. Именно събитието за официалното награждаване на стажантите бе отличено със сребърна награда в категорията Employer branding събитие по време на тазгодишните Employer Branding Awards 2021.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай