Летище София с най-атрактивни такси в региона, пуска нови маршрути

Значителни инвестиции са планирани от концесионера СОФ Кънект през следващата година

Летище София с най-атрактивни такси в региона, пуска нови маршрути | StandartNews.com

Плановете на консорциума „СОФ Кънект“ за модернизация на летище София представи изпълнителният директор на компанията Хесус Кабайеро (на снимката) пред Консултативния съвет по туризъм на Столична община.

Значителни инвестиции са планирани през следващата година за подобряване на потребителското преживяване на пътниците, разширяване на полетните предложения от и към столицата и привличането на нови авиокомпании.

„Таксите на летище София са най-ниските в региона. Ще работим заедно със Столична община и останалите партньори за откриване на нови маршрути от и към столицата. Можем да обединим усилия за популяризиране на дестинацията, да участваме съвместно на туристически и авиационни изложения и да съдействаме за реклама чрез каналите за комуникация на авиокомпаниите, с които работим. Общите ни усилия могат да се насочат и към подобряване на визовите условия за влизане в страната. Всичко това е от полза не само за бизнеса, туристите и авиокомпаниите, но и за България като цяло“, каза в презентацията си Хесус Кабайеро.

Мениджърският екип на летище София ще работи още по-активно с държавните и общински органи, с туристическата индустрия и местния бизнес, за да привлече все повече пътнически трафик. Възстановяването на пътникопотока към летище София след пика на Ковид върви по-добре в сравнение с останалите летища в Европа, стана ясно още на консултативния съвет. В следващите 9 години ще бъде построен и пуснат в експлоатация новия Терминал 3 на летището, а до средата на следващата година ще бъдат реконструирани търговските зони.

Участниците в консултативния съвет оцениха високо новия подход на летище София и готовността за съвместна работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай