Кошмар в Триград! Какво се случва

Масово се отменят резервации за Нова година

Кошмар в Триград! Какво се случва | StandartNews.com

Триград стартира протестна подписка с искане за спешно възстановяване на пътя след опустошителните наводнения в града. Представителите на местния бизнес са съсипани, а резервациите за Нова година отпадат.

Хотелиери се принуждават да обявят на промоционални цени вакантните места, но туристите продължават масово да отменят своите почивки. Това заяви собственикът на вила в Триград Радост Караиванова в ефира на БНТ.

Жителите на града настояват за мерки, които да подкрепят бизнеса след природното бедствие, тъй като те нямат възможност за изплащане на заплатите на служителите.

"Нашите нови искания към местната власт са да бъдат отпуснати средства за хората, които остават без работа и на които не можем да плащаме заплати, а също и за бизнеса, който ще остане затворен", призова Караиванова. Междувременно ситуацията в Триград продължава да бъде тревожна - повече от седмица след наводненията, които откъснаха града от света - пътят  все още не е отворен и достъпът е затруднен.

"Ние сме в бойна готовност за протестни мероприятия, но за момента ги отлагаме, тъй като срещаме разбиране на проблемите ни в лицето на кмета на община Девин и заместник-кмета, които бяха на среща с местните жители", обобщи тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай