Христо Иванов е новият шеф на пътническите превози в БДЖ

Сменя досегашния шеф на дружеството Пламен Пешаров

Христо Иванов е новият шеф на пътническите превози в БДЖ | StandartNews.com

Христо Иванов е новият управител на „БДЖ - Пътнически превози”.  Това реши Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ“. Иванов заема мястото на досегашния шеф на дружеството Пламен Пешаров.
 
Инж. Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт, като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата. Започва през 1984 г. като технолог на гара Стамболийски. От 1998 г. е заемал последователно ръководните позиции директор на „Поделение за пътнически превози” Пловдив и началник на „Поделение за превозна дейност” Пловдив. Ръководил е дирекция „Пътнически превози”, „Поделение за пътнически превози” София и е бил директор „Експлоатация”, както и директор „Маркетинг и продажби” в „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД.

От 2016 г. заема длъжността „Ръководител превози” в частен железопътен превозвач. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Експлоатация на железопътния транспорт”. Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай