Хотелиери скочиха срещу метеоролози

Кметове искат среща с БАН заради неточни прогнози

Хотелиери скочиха срещу метеоролози | StandartNews.com

Хотелиери по морето набедиха метеоролозите, че гонят туристите от родното море, защото плашели от дни с прогнози за дъжд и бури, които така и не се сбъдвали. Скандалът тръгна от сайта Лупа. Според туристическите босове заради зачестилите мрачни прогнози, българите предпочели гръцкото море вместо родното.

Туроператори негодуват, че при дългосрочните прогнози за времето синоптиците ясно казвали кои дни и седмици ще стават за море и кои не, като по този начин карали хиляди българи да променят плановете си за морска почивка у нас.

Хотелиер от Поморие заяви, че апокалиптичната прогноза за времето, съобщавана от родните синоптици, напоследък е изиграла много лоша шега на бизнеса в разгара на сезона, защото е изпъдила и т.нар. уикенд туристи.

И кметове на черноморските курорти се включиха в скандала с метеоролозите.  Градоначалници готвели протестно писмо до Националния институт по метеорология и хидрология към БАН и ще искат среща с ръководството, за да искат обсъдят въпроса.

Виновни  сме и когато е жега, и когато е студ, и когато гърми и трещи, бе коментарът на синоптиците. Те се пошегуваха, че сигурно някой е хакнал измервателните им уреди, за да са неточни прогнозите. И припомниха как през октомври 2017 г. тогавашният лидер на парламентарната група на ГЕРБ и втори в партията Цветан Цветанов обвини синоптиците за потопа в Бургаско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай