Хотелиери: И на Нова Година ли с вечерен час?

Избягват вечерния час с кът за хранене

Хотелиери: И на Нова Година ли с вечерен час? | StandartNews.com

 

Хотелиерите загряха телефоните помежду си, за да умуват как спрат посрещането на Новата година в 22 часа, когато настъпва вечерния час, наложен от кабинета. Цяла седмица правили опити да поискат отхлабване на мерките за Новогодишната нощ, но властите им отговорили, че засега не предвиждат промени.

Хотелите дават мило и драго, за да привлекат гости. Предлагат две стаи на цената на една, така че след вечерята в ресторанта, отделните семейства да се събират в отделни помещения, в които леглата са изнесени, а на тяхното място са поставени маси, украса и уредби с озвучаване. Наричат ги кът за хранене.  Така, ако забраната остане, хората ще могат да си пренесат яденето и пиенето, да си слушат музика и посрещнат семейно новата година.  

Голяма част от хотелите предлагат в пакетите и безплатни бързи тестове за коронавирус и за гостите, и за персонала, за да гарантират безопасните условия, съобщават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Тази година най-масовата практика е резервациите за празничните дати да се правят без да се събира капаро. Така обаче до последния момент няма да има яснота каква ще е заетостта на хотелската база. Допълнителна трудност са ограниченията за работа на ресторантите в хотелите на 50 процента от местата на фона на високите цени за празничните програми.

Голяма част от столичните ресторанти са пълни с поръчки за пуйки, прасета, пържоли и риби по празниците. За да избият загубите от затварянето обаче цените са по-високи от миналогодишните. Тези, които не успяха да се включат в тази пазарна ниша, вече фалираха.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай