Къде да разпуснем в София през лятото?

Цените в и около София варират от безплатно до 8 лв. за деца и от 12 до 20 лв. за възрастни

Къде да разпуснем в София през лятото? | StandartNews.com

В София също можем да прекараме незабравими летни моменти на места, които през последните години са станали кътчета за отдих, плаж и къпане в басейни. Сайтът Столица.bg е подбрал най-посещаваните и актуални летни локации на територията на столицата...

Цените в и около София варират от безплатно до 8 лв. за деца и от 12 до 20 лв. за възрастни.

Ето и кои са най-популярните места за преживявания това лято:

Raffy Bar & Gelato The Pool

Raffy Bar & Gelato The Pool (Басейнът) се превърна в хит още от момента на откриването си преди няколко години – модерното място с басейн, покрай който се събират всички свежи компании от града. Локацията е един от най-големите плюсове, защото създава усещането, че си избягал от шумното всекидневие. А гледката към Витоша е нещото, към което няма как да останете безразлични.

Входът за басейна е 10 лв. Включва ползване на шезлонг за 1 човек. За ползване на шатра е нужно да сте поне двама души. Минималният брой хора за Lounge зона е 6. Заведението разполага с богато наргиле меню през летния сезон. В обекта важи и карта "Raffy All In", която дава 50% отстъпка за консумацията на храна и напитки от менюто.

Адрес: бул. Симеоновско шосе 97 А

Хидропарк „Вятърните Мелници“

Хидропарк „Вятърните Мелници“ се намира в с. Горна Малина в близост до София и предлага на своите клиенти 6 разнообразни по площ басейна със 100-метрова водна ролба, 52-метрова екстремна пързалка, детски октопод с три пързалки и ВИП зона с отопляем басейн и джакузита.

А ако предпочитате да посетите ресторант, мястото разполага с няколко тематични заведения. За желаещите да се забавляват има възможност за денонощен спортен риболов и множество атракциони: енергийна пирамида, зоокът, конна езда, родео бик, пейнтбол, волейболно игрище, стрелба с лък, тенис на маса, водни колела, топки за ходене по вода, мини-голф и др.

Хотелската част на Хидропарк „Вятърните мелници” е винаги отворена за посетители. Състои се от шест триетажни къщи, построени с много любов и усет към красивото. Всяка от тях разполага с по един апартамент и две стаи за гости. В синхрон с природата, къщите са изградени изцяло от естествени материали.

Работно време:

Басейни: 09:00 – 19:00

Входна такса без ползване на басейни:

- Деца до 4 г. – безплатно

- Деца от 4 г. до 12 г. – 5.00 лв.

- Всички останали – 7.00 лв.

Входната такса включва ползването на 24 вида услуги и съоръжения.

Входна такса с ползване на басейни: понеделник – петък:

- Деца до 4 г. – безплатно

- Всички останали – 16,99 лв.

Входна такса с ползване на басейни: събота, неделя и официални празници:

- Деца до 4 г. – безплатно

- Всички останали – 19,99 лв.

Цените включват ползването на 29 вида услуги и съоръжения.

Горна Малина (на около 34км от София)

Villa Spaggo

Villa Spaggo е разположена върху 6000 кв. м. двор, като застроената площ е над 1500 кв. м. Разполага с безплатен частен паркинг за над 60 автомобила, открит отопляем голям басейн, детски отопляем басейн и джакузи, над 200 шезлонга с чадъри, летен бар, барбекю и градина с 200 места и открит детски кът. Ресторантът разполага със 100 места, закрит детски кът, ВИП зала. Villa Spaggo откри и хотел с 1 апартамент, 1 ателие и 8 стаи, всичките реновирани и луксозни. Най-запомнящите се събития са споделените и затова ресторантът предлага обслужване на различни нива като обхваща разнообразните изисквания на своите клиенти.

Ресторантът притежава уюта на луксозна ловна хижа и романтичен винтидж дух. В същото време отговаря на изискванията на забързаното съвремие – лесен достъп, модерна кухня, допълнителни удоволствия като басейн, джакузи, детски кът за най-малките гости на всяко събитие. Визията отнася клиентите в Алпийски Тирол, а обслужването е на световно ниво.

Работно време:

Басейни: 10:00 – 19:00

Цени:

Деца до 5 години - 0лв.

Деца над 5 години 8лв. (без включен шезлонг)

Възрастни - 16лв

Бистрица, ул. „Никола Крушкин-Чолака“ 63

Patron Xo Cafe & Shot Pool Bar

Комплексът разполага с 350 места за плажуване, 3бр. пясъчни игрища ,подходящи за плажен тенис,волейбол и футбол,1 бр.игрище за федербал,1бр. маса за тенис,10бр. табли за игра,2бр. джаги.Басеин с дълбочина 1,5м. и басеин за деца с дълбочина 40 см.Детски кътове,голяма поляна за тиййм билдинг активности.Ресторант подходящ за всякакви мероприятия. 20 бр. стаи за настаняване в мотела за 40 човека.

Работно време всеки ден от 9:00 до 20:00

бул. Цариградско шосе 423

Аквапарк Конза - Брезник

Аквапарк Конза се намира в близост до брезник на 50км от София. Разполага с различни водни атракции, водни пързалки, басейни за възрастни и два детски басейна.

Цени:

Деца до 90см - безплатно

Деца от 90см до 1,30м - 8 лв

Възрастни от 10:00-19:00 - 12лв, от 15:00-19:00 - 8лв

Всяка сряда - 8лв.

село Конска (на около 50 км от София)

Външен басейн Pulse Beach West Park

Външният плувен басейн е част от откритите зони за спорт и почивка в Pulse Fitness & Spa West Park. Със своите 25 метра дължина, и 1.6/ 1.8 метра дълбочина съоръжението е идеално както за непринудена почивка в горещите летни дни, така и за съревнования по кроул. За тези, които търсят уединение и тотален релакс, на разположение са десетки шезлонги, легла и пуфове, както и бар на басейна, от които можете да си поръчвате цеолдневно безалкохолни и алкохолни коктел, снакове, био сандвичи и плодове.

бул. „д-р Петър Дертлиев“ 60

Минерален комплекс "АкваБанкя"

АкваБанкя е перфектната дестинация за релакс и забавление през топлите летни дни. В луксозната база, предлагаща качествено обслужване и приятна атмосфера на достъпни цени, можете да се насладите на незабравимо лятно преживяване. Разположението на минералния комплекс в центъра на град Банкя, на мястото на бившия градски плаж, съчетава красива природа, лечебен въздух и минерален басейн с олимпийски размери. Докато чистият въздух и минералната вода оказват благотворното си действие върху здравето ви, вкусната храна, разхлаждащите напитки и приятната атмосфера ще Ви помогнат да избягате от всекидневието. Изобилието от удобства – два басейна, джакузи, зона за масаж, ресторант и VIP зони за релакс ще допринесат за приятното прекарване.

Басейнът с олимпийски размери (50x20 м; дълбочина: от 1.35 м. до 1.80 м.) дава възможност за пълен релакс, като същевременно Ви позволява да се погрижите за здравето си, докато се забавлявате. Приятната атмосфера в съчетание с благотворните действия на минералната вода, чистия въздух и красивата природа, ще осигурят перфектната почивка.

Аквабанкя се грижи и за комфорта на най-малките си посетители. В детския басейн малчуганите могат да се отдадат на забавления, а в непосредствена близост са разположени удобни шезлонги и чадъри за техните родители.

Комплексът предлага просторно външно джакузи. Топлата вода, отпускащите въздушни и водни струи, както и красивата природа наоколо го правят перфектния избор за посетителите, търсещи пълен релакс и почивка.

Банкя, ул. „Цар Освободител“ 2

Силвър Сити

В случай, че предпочитате по-спокойно място или тренировка, можете да посетите спортен комплекс Силвър Сити. Той е малък спортен комплекс намиращ, се зад мол Парадайз. Има фитнес, сауна, парна баня, масажи, тенис на маса, карате и плувен басейн.

Предлага обучение по плуване за деца и възрастни, но има и свободно плуване. Работи целогодишно.

Работно време от понеделник до петък от 7.00 до 20.30ч., а събота и неделя от 9.00 до 20.30ч.

Цените за свободно плуване са 10 лв. еднократно, фитнес 6 лв., сауна и парна баня 12 лв. общо, цената на 8 посещения обучение и басейн за дете е 92лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай