Как ще изглеждат самолетите след пандемията

Търси се изход от кризата в бранша

Как ще изглеждат самолетите след пандемията | StandartNews.com

Социалното дистанциране ускорява въвеждането на електронната държава, работата от вкъщи и дори роботизацията. Много сегменти на икономиката се променят, макар и с различни темпове.

Част от големите губещите засега са авиокомпаниите, които почти не осъществяват полети. Ситуацията притиска бизнеса към промени.

За да избегнат това, фирмите търсят изход с нови технологии и дизайни.

Италианската компания Avio Interiors вече има концепция за това как ще изглеждат пътническите самолети.

По-бюджетният е наречен Glassafe и включва стъклена или плексигласова преграда между седалките в областта на главата. От предпазна гледна точка този метод може да е по-малко ефективен, За сметка на това, той е бърз за монтиране и не изисква значителни инвестиции.

Вторият вариант е наречен Janus и предлага по-съществена промяна в интериора на пътническите самолети. Концепцията е наречена на двуликия римски бог Янус, който гледа едновременно назад и напред. По подобен начин са подредени и седалките в Janus.

Анализаторите отбелязват, че макар по-ефективно решение, то авиопревозвачите едва ли биха избрали концепцията Janus. Поне не и като първа мярка. Тя изисква пренареждане на седалките и по-сериозни инвестиции спрямо Glassafe.

Икономическата ситуация в сферата на въздушния превоз на пътници е доста тежка и едва ли би позволила отделянето на големи суми за съществени изменения в кабината.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай