Изтеглени са безлихвени заеми за 80 млн. лева

Това показват най-скорошните данни на Българска банка за развитие (ББР)

Изтеглени са безлихвени заеми за 80 млн. лева | StandartNews.com

Одобрените безлихвени заеми са за близо 80 млн. лв., показват най-скорошните данни на Българска банка за развитие (ББР). Общо получените кандидатури са над 30 500 броя, като почти 19 000 от тях са одобрени.

Други 837 искания се разглеждат в момента. Близо една трета от общия брой са на лица на трудов договор, а останалите са на самоосигуряващи. Средната стойност на одобрените заеми е 4 228 лв.

Крайният срок за кандидатстване е до края на годината. Целта на мярката е да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали дейност вследствие на пандемията от COVID-19.

Те имат възможността да получат заем до 4 500 лв., отпускани наведнъж или на три транша от по 1 500 лв. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Българската банка за развитие не разглежда исканията за кредит, а включва вече одобрените от търговските банки заеми в издадената портфейлна гаранция.

 С партньорите ББР сключи гаранционни споразумения за 149 427 500 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай