Изненада! Как Кирил Петков става милионер

Жена му го вкарва в политиката

Изненада! Как Кирил Петков става милионер | StandartNews.com

Доскоро Петков беше далеч по-малко известен на широката публика у нас от жена си Линда. Съпругата му, с която са заедно от 22 г. и имат три дъщери, стана звезда в родното готварско риалити "Мастършеф". Стройната блондинка  впечатли журито с безглутенова здравословна версия на торта "Гараш". Вкъщи я прави често, защото всички страдат от глутенова непоносимост. Затова здравословното хранене е култ за семейството на Кирил. Може би и заради него той подхваща бизнес, който го прави милионер, пише Марица.

Създава първия пробиотик за вегетарианци, станал хит отвъд океана. Продуктът е базиран на българския щам на Лактобацилус булгарикус, прочутата бактерия, с която се прави киселото мляко. Екипът на Петков обаче я извлича от кокиче и я култивира в морковен сок. Тестове в Харвард доказват, че създаденият ПроВиотик мори безотказно болестотворни бактерии. Освен това помага при отслабване, за здрави нокти, коса и гладка кожа.

Таблетките  се харчат с голям успех по целия свят. При това държат висока цена от 40 долара за флакон. Тв иконата Опра Уинфри слага ПроВиотик в топ 20 на продуктите, които ползва.

Кирил Петков е упорит и принципен, както подобава на зодията му Овен. Появява се на бял свят на 17 април 1980 година в Пловдив, но остава тук само първата си година

Баща му Петко Петков е биолог изследовател, който работи като преподавател. Майка му е учителка по литература, завършила е българска филология в София.

С другия възпитаник на Харвард Асен Василев, с когото бяха заедно министри, а сега създават партия, успяват да предадат своите идеи и опит на стотици млади българи. 

Основават Харвардската програма в Софийския университет, където обучават доброволци и лично финансират ежегодните им разходи.

"Живея в малък апартамент в центъра. Обичам да ходя пеш, без да шофирам, ако може. Платил съм си данъците. Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен", обясни Петков.

Извън бизнеса и политиката обича да разпуска с екстремни занимания. Кара кайт сърф, сноуборд и понякога лети с парапланер.

Мнозина виждат в него следващия български премиер заради високия му личен рейтинг и растящите симпатии към "Продължаваме промяната". Опонентите му обаче твърдят, че това е поредният фойерверк на политическата сцена след Слави Трифонов. Други пък упорито търсят американската връзка в проекта.

 

 

 

 

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай